RKC Waalwijk heeft nog nooit in de eindronde van het bekertoernooi gestaan, maar als het aan de Waalwijkse club ligt komt daar morgen verandering in.  Tweemaal eerder strandde RKC in de halve finale, de laatste keer verloor de club met 3-1 van Ajax.

De onderlinge resultaten spreken duidelijk in het voordeel van de Amsterdammers. RKC weet echter wel wat winnen in Amsterdam is, in 1999 werd het namelijk 1-2, door goals van Cornelisse en Govedarica. Middenvelder Sander Duits zegt op het digitale huis van de club onder de indruk te zijn van Ajax. ”Toch kunnen wij het ze lastig maken, dat weet ik zeker. Als wij als team een goede prestatie neerzetten, hebben we serieus kans op een stunt. Lukt het ons om lang de nul te houden, dan worden ze vanzelf onrustig. Wij gaan er in elk geval vol voor!”

Duits put hoop uit het verleden, toen RKC in ’99 Ajax versloeg. ”Dat toont maar weer eens aan dat er altijd een kans bestaat dat je wint”, zo vertelt hij. De middenvelder zag ook dat Ajax tegen PSV niet in beste doen was, toch verwacht hij een sterk Ajax. ”Ik denk dat ik namens alle spelers van RKC Waalwijk spreek als ik zeg dat ik heel veel zin heb in deze wedstrijd!”

RKC bereikte de eindronde door Almere City FC, Cambuur Leeuwarden, Achilles’29 en Noordwijk te verslaan. MVV, Veendam, NAC en AZ waren de hordes voor Ajax.