De Nederlandse voetbalmakelaar Rob Jansen heeft een cruciale rol gespeeld in het slagen van de transfer van Luis Suarez naar Liverpool. Jansen werd door Liverpool gevraagd om als ‘internationale broker’ de vastgelopen deal te redden.

Een opvallende actie van de Engelse topclub, maar niet ongewoon in de top van het Europese clubvoetbal. Liverpool werkt in Engeland met eigen huismakelaars, Luis Suarez had de Spaanse broer van Pep Guardiola als zaakwaarnemer, maar al die mannen konden bij de leiding van Ajax weinig goed doen. Directeur Rik van den Boog stoorde zich aan de houding van het kamp rond Suarez.

Daarop besloot Liverpool een paar dagen geleden de hulp in te roepen van Jansen, die de afgelopen decennia onderhandelingen voerde met iedere topclub in Europa en de allergrootste transfers liet slagen.

Jansen had niet de rol van scheidsrechter, maar van mediator. Hoewel hij door Liverpool was benaderd om de transfer tot een goed einde te brengen, opereerde hij bewust tussen alle partijen in. Om die reden besloot Rik van den Boog om Jansen, die ooit Dirk Kuyt naar Liverpool bracht, direct te accepteren. Achteraf hoeft de Ajax-leiding daar geen spijt van te hebben gezien de 26,5 miljoen euro transfersom.

Bron: Telesport Foto: afdb.nl – Oscar