Arjen Robben neemt het vanavond met Bayern München op tegen Ajax. De 34-jarige aanvaller vindt het een positieve ontwikkeling dat er weer twee Nederlandse teams in de Champions League te vinden zijn en dicht met name Ajax goede kansen toe om door te gaan naar de volgende ronde.

“Ik denk dat je zowel bij Ajax als bij PSV een heel positieve ontwikkeling ziet. Het is sowieso geweldig dat er eindelijk weer eens twee Nederlandse ploegen actief zijn in de Champions League”, zegt Robben tegen De Telegraaf. “Beide ploegen hebben ook de potentie om het goed te doen in Europa. Al zit PSV natuurlijk in een heel zware poule.”

“Maar Ajax heeft het eerste duel overtuigend gewonnen en dus ook kans om te overwinteren. Je ziet nieuwe jongens opstaan, nieuwe talenten en dat is natuurlijk super”, zo vervolgt de Oranje-international. “Natuurlijk is het altijd even afwachten hoe ze het doen. Aan de top komen is mooi, maar het gaat er om dat je daar blijft. Daar heb ik geen twijfel over, want ik heb Matthijs de Ligt en Donny van de Beek nog bij Oranje meegemaakt. Wat me is opgevallen, is dat ze mentaal stabiel zijn.”

“In het huidige voetbal is dat een belangrijke factor, want je ziet zóveel talenten opstaan. Alleen dan is het ook een kwestie dat je er mentaal klaar voor bent, je door ontwikkelt en goede keuzes maakt in je verdere carrière. Dat zit denk ik wel goed”, aldus Robben.

Robben: “Voor mij bijzonder om tegen Nederlandse club te spelen”