De kans is groot dat Arjen Robben de wedstrijd tegen Ajax van aanstaande woensdag aan zich voorbij moet laten gaan. De aanvaller van Bayern München zegt tegen de NOS dat het ‘zo goed als zeker’ is dat hij niet op tijd hersteld is van bovenbeenblessure.

Dat is een flinke tegenvaller voor de international van Oranje, die erg uitkeek naar de ontmoeting met Ajax in de Johan Cruijff Arena.”Het is zeer onwaarschijnlijk dat ik kan meedoen tegen Ajax”, zegt Robben. “Waarom? Omdat het niet goed gaat. Ik ben niet fit. Misschien dat het wonderbaarlijk snel beter gaat, maar dat verwacht ik niet.”

Robben liep de blessure op in vorige Champions League-duel met Benfica, waarin hij met twee prachtige doelpunten nog goud waard was voor de ‘Rekordmeister’. “Ik speelde een heerlijke wedstrijd, maar na afloop kreeg ik steeds meer klachten. Na die wedstrijd kreeg ik last van een zenuw in mijn bovenbeen, die een tik heeft opgelopen. Dat heeft tijd nodig om te herstellen. En het zou best kunnen dat dat nog even duurt.”

Een flinke teleurstelling voor de blessuregevoelige rechtsbuiten. “Ik was blij met de loting. Dit is pas de tweede keer dat ik tegen een Nederlandse ploeg zou mogen spelen in de Champions League. En dat terwijl ik toch al behoorlijk wat jaartjes in het buitenland speel”,  aldus een balende Robben.”Ik heb een keer tegen PSV, mijn oude cluppie, gespeeld en nu dan tegen Ajax. Dat geeft toch wat extra’s aan zo’n wedstrijd.”