Nu Mark van Bommel en Edson Braafheid al bij Bayern München zijn vertrokken en trainer Louis van Gaal ook bezig is aan zijn laatste seizoen in Zuid-Duitsland, zou het zomaar kunnen dat Arjen Robben na de zomer de enige Nederlander is die bij der Rekordmeister onder contract staat.

De mogelijkheid dat een nieuwe landgenoot naar München komt behoort echter ook tot de mogelijkheden. Rechtsback Gregory van der Wiel van Ajax, ploeggenoot van Robben bij het Nederlands elftal, werd door sportief directeur Christian Nerlinger van Bayern al een ‘interessante speler’ genoemd. De linksbenige vleugelaanvaller is het daar roerend mee eens.

“Gregory is een zeer goede speler”, vertelt de dribbelaar aan Kicker over de 23-jarige verdediger. “Hij is nog jong, maar hij heeft al veel gespeeld bij Ajax en in de nationale ploeg. Ik ben van mening dat hij een groot talent is, met veel potentie voor de toekomst. Hij zou in München passen”, denkt Robben. Van der Wiel debuteerde in het seizoen 2006/07 voor Ajax en speelde reeds 103 competitieduels voor de Amsterdammers.

Tekst: Voetbalzone