Arjen Robben schoof maandagmiddag aan bij de persconferentie van Bayern München voorafgaand aan het duel tegen Ajax. De Nederlander kijkt erg uit naar de ontmoeting met de club uit zijn geboorteland. “Het is voor mij bijzonder om tegen een Nederlandse club te mogen spelen in de UEFA Champions League. Ik verheug me al erg op de wedstrijd. Ik geniet er altijd van om op het veld te staan, maar nu toch iets extra. Ajax won de eerste wedstrijd in de Champions League overtuigend, ze hebben zeker kans om te overwinteren.”

“Twee grote clubs”

Ook Bayern-trainer Niko Kovac kijkt uit naar de tweede groepswedstrijd: “Ik verheug me ook op het duel. Het zo’n enorm mooie wedstrijd. Twee grote clubs tegenover elkaar. Ajax beschikt wederom over een zeer getalenteerde selectie. Morgen spelen we in de Allianz Arena en we willen onze stempel op de wedstrijd gaan drukken. Dat is ook de speelwijze en filosofie die Ajax gaat hanteren waarschijnlijk. Het zal niet makkelijk worden voor ons.”

De topclub uit Duitsland verkeerd momenteel niet in de beste vorm en daarom hoopt Robben morgen op een omkeer. “Ik hoop op een goede, mooie wedstrijd van een hoog niveau. We moeten gefocust zijn. We willen morgen een nieuwe serie gaan starten met overwinningen.”

Ajax reist met De Jong naar München