Afgelopen weekend bereikten Ajax en Roda JC eindelijk overeenstemming over de verhuur van Robbie Wielaert aan de Limburgse club. Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat Wielaert de laatste competitiewedstrijd in het Ajax-tenue mocht spelen en de afgelopen tijd was de aankomende transfer van de oud FC Twente speler volop in het nieuws. Niet om het minst vanwege het pokerspel rondom het toekomstige salaris van Wielaert, een spel wat de profvoetballer in zijn vrije tijd graag mag spelen.

Eerste Poker Ervaring
In 2004 kwam Wielaert bij toeval voor het eerst aan de pokertafel terecht. Hij speelde in het Holland Casino en leerde van de woorden en daden van de poker professional naast hem dat er serieus geld te verdienen valt met poker.

“Als je honderd keer tegen dezelfde mensen speelt, zullen de besten winnen. Hoe meer je leert, hoe beter je wordt en dat trekt me aan,” zegt Wielaert in een interview met het Brabants Dagblad. Wielaert begon met dit leerproces en werd daadwerkelijk beter – tijdens zijn eerst NK poker eindigde hij meteen op de tweede plaats.

Wil om te Winnen
Wielaert is een pokerspeler, geen gokker. Hij weet met welke handen hij veel kan winnen en stelt zichzelf één doel: aan het eind van de avond met winst naar huis gaan. Wat hem vooral bevalt aan No Limit Texas Hold’em (de meest gangbare pokervariant) is het blufelement. Omdat je op elk moment al je chips kunt inzetten, kun je volgens hem optimaal gebruik maken van je kennis over de tegenstander en door hierop te vertrouwen je tegenstander van tafel spelen.

Kwaliteiten
Wielaert was op school altijd al goed in wiskunde en ook op het voetbalveld speelt hij naar eigen zeggen berekenend. Tijdens het poker spel komt deze kwaliteit hem extra goed van pas om te bepalen welke kaarten te spelen en de juiste beslissingen te maken. Deze kwaliteit, in combinatie met zijn drang om te presteren en zijn perfectionistische insteek, hebben ertoe geleid dat deze 31-jarige ex-Ajacied de fijne kneepjes van het pokerspel onder de knie heeft gekregen.