Per 1 oktober stopt Robin Pronk met zijn werkzaamheden bij Ajax. Dit valt te lezen op de officiële clubwebsite van de Amsterdammers. Robin Pronk, al sinds 1998 jeugdtrainer bij Ajax, neemt in goed overleg afscheid van zijn werkgever. ”Ik heb altijd met veel plezier en genoegen bij Ajax gewerkt.”

Pronk trainde diverse jeugdclubs, waaronder de D2, D1, B2 en de B1 van Ajax. De laatste vier jaar won hij twee kampioenschappen en één keer de Aegon Future Cup. De jeugdtrainer heeft in totaal dertien jaar gewerkt voor de landskampioen. Hoe hij zijn voetbalcarrière nu voortzet, is nog onduidelijk.

”Ik kan terugdenken aan een mooie periode waarin ik met diverse spelers heb samengewerkt die nu onderdeel uitmaken van het eerste elftal”, zegt hij trots. ”Bijvoorbeeld met Christian Eriksen, Vurnon Anita, Lorenzo Ebecilio en Gregory van der Wiel. Daarnaast kijk ik met veel voldoening terug op de samenwerking met andere spelers, collega’s en ouders. Ik betreur dat we de samenwerking niet kunnen continueren. Er gingen geruchten dat ik naar Almere City FC zou gaan, maar dat is niet waar. Hoe ik mijn loopbaan binnen het voetbal voortzet is nog niet duidelijk op het moment.”

Foto: Afdb – Oscar