Ondanks een doelpunt van Jurgen Ekkelenkamp heeft Jong Ajax de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018/2019 niet kunnen winnen. Op bezoek bij Roda JC hadden de beloften moeite met het creëren van grote kansen.

Jong Ajax begon vrij aardig tegen de ploeg uit Kerkrade, die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Binnen een minuut kregen de beloften al een flinke kans. Na een combinatie over links tussen Johnsen en Bijleveld, kwam de bal voor het doel bij de Wit. Hij benutte de kans echter niet en schoot over. Daarna hadden de Amsterdamse beloften wel de overhand in het Parkstad Limburg Stadion, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dit niet.

Toch kreeg Sierhuis in de negentiende minuut een enorm vrije kopkans, hij kopte net naast. In de eerstvolgende aanval daarna maakte Roda JC het openingsdoelpunt. Mario Engels bleef koel tegenover doelman Kotarski. Kort daarna kreeg de ploeg uit Kerkrade nog een enorme kans. Milts ging één op één met doelman Kotarski, maar de Kroatische doelman kon prachtig redding brengen met zijn voet en hield Ajax daarmee in de wedstrijd. Coach Michael Reiziger had tijdens de rust een kwartier de tijd om zijn team de nodige aanwijzingen te geven, zodat de achterstand kon worden rechtgezet.

In de tweede helft probeerde Jong Ajax het tempo op te voeren. Dit zorgde voor enkele kleine kansen. Daartegenover kreeg Bijleveld een enorme kans om de gelijkmaker te maken, maar hij verzuimde de bal tegen de touwen te schieten. Nadat aanvoerder De Wit plaats moest maken voor Ter Heide, kwam Jong Ajax alsnog tot de gelijkmaker. Na een mooie voorzet van Lang, kon Ekkelenkamp de 1-1 maken.

Jong Ajax kon echter niet lang van deze gelijkmaker genieten, want enkele minuten later lag de bal voor de tweede keer achter Kotarski. Weer maakte Mario Engels de treffer namens de Limburgers. Jong Ajax kon deze tegenslag niet meer te boven komen en kon vrijwel niet meer tot kansen komen. Na 90 minuten stond het daarom nog steeds 2-1 en bleef het team van Reiziger met lege handen staan.