Tijdens de bekerfinale tegen FC Twente – de week voor de eredivisieontknoping – moeten de Ajacieden volgens Siem de Jong extra alert zijn.

„Directe rode kaarten hebben gevolgen voor 15 mei”, aldus de Ajax-spits. „Verdedigers moeten doorgebroken spelers maar laten lopen. Ik wil niet zeggen ’laten scoren’, maar een overtreding maken, is in dit geval niet handig.” Zegt De Jong in De Telegraaf.

De Ajacied bestelde al volop kaarten voor beide ’finales’ tegen zijn broer Luuk. „Voor de wedstrijd in De Kuip 40 en voor de competitiewedstrijd ook zoiets.” Hoewel iedereen aan Amsterdamse zijde na zes jaar titeldroogte liever kampioen wordt dan de beker wint, heeft De Jong zijn zinnen wel degelijk op de ’dennenappel’ gezet.

„Spelers sparen? Twee weken niet voetballen, is ook niks. We zullen voor de bekerwinst gaan.”De Boer sloot zich daar min of meer bij aan. „Het is duidelijk wat de belangrijkste wedstrijd voor ons is. Maar de beker is ook een prijs en die willen we winnen. Veel spelers zullen beide wedstrijden spelen. Maar het kan dat ik één of twee wijzigingen toepas.”

 Foto: afdb.nl – Oscar