De aan Utrecht verhuurde middenvelder Rodney Sneijder heeft zich alles behalve geliefd gemaakt bij de supporters van Ajax. Na zijn doelpunt tegen Roda JC klopte hij op zijn borst, tegen het logo van FC Utrecht. Dit deed hij voor het vak van de harde kern van de Domstedelingen. Op Amsterdamse internetfora liepen de reacties erg uit de hand, zo meldt De Utrechtste Internet Courant.

Op één van de fora was het volgende te lezen: “Laat hem lekker optiefen. Net als die broer van hem. Dat ie meer met DE STAD utrecht heeft, mag best. Dat ie ook nog meer met die club heeft dan met AJAX, terwijl zijn broer daar jaarlijks voor van alles en nog wat werd uitgemaakt, en zijn hele jeugd hier speelt, is al wat erger. Maar dat ie lekker op dat *%^@*(#^logo van ze loopt te rammen, terwijl die bij ONS onder contract staat, is onvergeeflijk. Optiefen dus”, aldus ‘Amsterdam Noord’.

Een ander forumlid zegt het volgende over de geboren Utrechtenaar: “Hoe verzin je het om zoiets in je eerste wedstrijd te doen terwijl je verhuurd bent vanaf Ajax? Dan ben je toch echt een hersenloze debiel eerste klas?” De site meldt niet om welk supportersforum het gaat.