In het technisch hart is een kleine wijziging doorgevoerd. Edwin van der Sar zal geen voorzitter zijn, maar zich alleen gaan richten op zijn functie als algemeen directeur. De oud-doelman blijft echter nog wel eindverantwoordelijk, zo laat hij weten op Ajax.nl.

Het TH bestaat nu uit Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali. Overmars zal nu de wekelijkse vergaderingen gaan leiden. De directeur spelersbeleid is verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en is daarnaast het aanspreekpunt van de hoofdtrainer. Bergkamp zal blijven gaan over de connectie tussen de jeugd en het betaald voetbal. De nadruk van zijn bezigheden zal liggen op de ontwikkeling van spelers, het individueel trainen en de doorstroming van talenten.

“Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden. Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie”, laat Van der Sar weten op de clubsite. “We kunnen echter niet alles opvangen met spelers uit eigen jeugd, dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden. Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is – waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn – het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.”