Dennis Rommedahl en Marko Pantelic vertrokken afgelopen zomer uit Amsterdam nadat hun contract afliep. Bij het Griekse Olympiakos troffen de twee elkaar weer. Waar de twee in Amsterdam op een punt na het kampioenschap misliepen, zijn ze in Athene drie wedstrijden voor het einde landskampioen geworden.

In de topper tegen AEK Athene werd met maar liefst 6-0 gewonnen. Beide ex-Ajacieden begonnen niet in de basis, maar vielen later in het duel wel in. Rommedahl kwam dit seizoen al zestien keer in actie en scoorde daarin één keer. Zijn enige goal was bij zijn debuut in Griekenland. Pantelic kwam tot dusverre vaker in actie. In de negentien duels die de Serviër dit seizoen speelde wist hij acht keer het net te vinden. Zijn laatste doelpunt scoorde hij twee weken geleden.

Olympiakos staat drie duels voor het einde van de competitie tien punten voor op de nummer twee, Panathinaikos. Het kampioenschap van de club uit Athene is alweer het 38ste kampioenschap van de club. Sinds 1997 werd het team al dertien keer kampioen, het laatste kampioenschap dateerde echter van 2009. Verder werd in 2004 het kampioenschap gemist.

Foto: afdb.nl – De Brouwer