Ron Jans was na de wedstrijd tegen Ajax zeer tevreden. De coach van PEC Zwolle, dat achtste staat op de ranglijst, speelde gelijk tegen de nummer één. ‘Dit voelt heel goed, met name op basis van de tweede helft waarin wij er steeds meer een wedstrijd ervan maakte.  Als je dan kijkt dat je binnen drie seconden op de paal en tegen de lat schiet dan hadden daar misschien wel meer verdiend”, sprak hij na afloop tegenover de NOS.

De trainer van PEC Zwolle vond dat Ajax in de eerste helft de betere ploeg was maar hield vertrouwen in een goede afloop. “De manier waarop wij wij wilde spelen dat zag er in de eerste helft gewoon goed uit. De ruimte achter de verdediging van Ajax benutte we goed en we kwamen er snel uit. Dat deden we alleen veel te verlegen. De tweede helft hebben we die verlegenheid van ons afgelicht en zijn we minder teruggelopen. We gingen steeds beter spelen en Ajax werd slechter.”

Met het oog op de vorige wedstrijden van PEC Zwolle is Ron Jans erg blij met het behaalde resultaat van vandaag. Het spel van de Zwollenaren haalt volgens de trainer niet altijd het juiste niveau maar vandaag was daar weinig sprake van:”Afgelopen weken knokte we wel en voerde onze taken wel uit, maar hier zat meer voetbal in. We kwamen er een paar keer geweldig uit en dat doet wel deugd. Als je goed voetbalt ga je met veel meer vertrouwen de volgend wedstrijd in. En het is natuurlijk een compliment voor de ploeg. We hebben de blessures goed opgevangen.”