Ronald de Boer heeft in zijn column in Voetbal International gereageerd op de uitlatingen van Willem van Hanegem aan het adres van scheidsrechter Danny Makkelie. “Ik las dat Van Hanegem behoorlijk uit zijn dak is gegaan vanwege het optreden van Makkelie. Ik moest meteen terugdenken aan de beginfase van het seizoen, waarin Feyenoord meerdere keren profijt had van arbitrale beslissingen. Toen heb ik Willem niet gehoord over de scheidsrechters”, schrijft De Boer.

“Er is niks mis met een kritische benadering van spelers, trainers en scheidsrechters, maar wat Makkelie allemaal over zich heen heeft gekregen, gaat te ver”, vervolgt hij. “Op zich begrijp ik alle emoties die loskwamen, dat zou ik zelf als speler ook hebben gehad.”

Aan de andere kant snapt de broer van Ajax-trainer Frank de Boer de frustraties wel. “Dit is ontzettend balen voor zowel Utrecht als PSV, maar na een paar uur zou iedereen in staat moeten zijn weer nuchter en realistisch te denken. Ik vind het onterecht dat iedere fout van een arbiter zó gigantisch wordt uitvergroot. De Nederlandse scheidsrechters verdienen meer respect dan dat ze nu krijgen.”