Yuri Rose zal volgend seizoen de gelederen van Ajax versterken. Niet alleen als voetballer voor Ajax dat uitkomt in de hoofdklasse op zaterdag, maar ook als jeugdtrainer. De oud-speler van onder andere De Graafschap zal volgens RTV Noord-Holland stagelopen bij de Amsterdammers als trainer van de jeugd. Welk elftal Rose gaat trainen is niet bekend.

De laatste voetbalclub van Rose was Cambuur Leeuwarden. De ploeg gaf echter aan niet verder te willen met de speler. Toen besloot Rose te stoppen met het betaalde voetbal. “Voor alle voetballers komt eens het moment dat je afscheid moet nemen van het betaalde voetbal en dat moment is voor mij nu gekomen, al is mijn carrière nog niet voorbij”, zei Rose tegen RTV Noord-Holland.

“Bij Ajax kan ik op niveau spelen en ook nog aan mijn maatschappelijke carrière werken. Ik heb dus ook niet verder hoeven zoeken naar een andere amateurclub. Dit is ideaal voor mij.” Rose kwam in het betaald voetbal tot ruim 400 wedstrijden. Hij speelde onder andere bij FC Volendam en sc Heerenveen.