Rosenborg BK heeft een nipte zege geboekt in de generale repetitie voor het eerste duel met Ajax, dat aanstaande donderdag op het programma staat. De Noorse koploper trad aan tegen de nummer drie, Molde FK en won met 1-2.

Voor Rosenborg begon het duel nog wel slecht, want al na 5 minuten wist Molde op voorsprong te komen. De thuisploeg had in de eerste twintig minuten de overhand, maar daarna nam Rosenborg meer initiatief. Het lukte echter niet om voor rust nog op gelijke hoogte te komen.

Een kwartier voor tijd lukte dat wel, via Nicklas Bendtner. Een week eerder was hij ook al op dreef, met twee goals en een assist. Vijf minuten voor tijd was het Konradsen die Rosenborg de overwinning bezorgde.