Ajax treedt zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo aan met een vrijwel geheel nieuwe verdediging. De afwezigheid van Jan Vertonghen (geschorst) en Toby Alderweireld (geblesseerd) was al bekend; zaterdag haakte ook Gregory van der Wiel af. De vleugelverdediger raakte geblesseerd op de laatste training voor het duel van zondag en zit niet in de wedstrijdselectie.

De afwezigheid van Van der Wiel zorgt voor een kans voor Ruben Ligeon. De jonge rechtsback, die momenteel nog in de A1 van Ajax zit, is door Frank de Boer voor het eerst bij de selectie gehaald. Naast Van der Wiel zit namelijk ook stand-in Bruno Silva in de lappenmand. De selectie bestaat tot nu toe uit zeventien spelers: na de wedstrijd Ajax A1 – Feyenoord/Excelsior A1 wordt er nog een verdediger uit de A1 toegevoegd. Het gaat om Nicolai Boilesen of Dico Koppers.

Naast Van der Wiel, Vertonghen, Alderweireld en Silva ontbreken ook Maarten Stekelenburg en Rasmus Lindgren wegens blessures in de selectie. Daartegenover staat de terugkeer van Kenneth Vermeer, die hersteld is van een ernstige achillespeesblessure, en Mounir El Hamdaoui. De aanvaller heeft zijn problemen met De Boer uitgepraat en is weer welkom.

Tekst: VoetbalZoneĀ