Tegenover Voetbal International hebben bronnen bevestigd dat Ajax komend seizoen Lucas Andersen verhuurt aan Willem II. Jeugdspeler Frenkie de Jong bewandelt de omgekeerde weg.

Andersen lijkt op dit moment niet in de plannen voor te komen van Frank de Boer. Eerder werd volgens De Telegraaf een verhuur van Andersen al wenselijk geacht. Met de transfer is Andersen na Richairo Zivkovic, Lesley de Sa en Ruben Ligeon de vierde speler die Ajax tijdelijk verlaat voor Willem II. De Deen staat nog onder contract bij Ajax tot 2018.

De 18-jarige Frenkie de Jong bewandelt de omgekeerde weg. ‘Het grootste talent’ van Willem II gaat volgens Voetbal International een meerjarige verbintenis ondertekenen in Amsterdam. Ook PSV was zeer geïnteresseerd in de verdiensten van de jonge middenvelder. Eerder gaf De Jong tegenover Omroep Brabant al aan Ajax boven PSV te verkiezen.

UPDATE: 24-08-2015 15.30 uurAjax1.nl Ajax nieuws 

De Telegraaf meldt dat Ajax Frenkie de Jong definitief binnen heeft. Het 18-jarige talent zal een dezer dagen een vierjarig contract gaan ondertekenen. ‘Het grootste talent’ van Willem II zal dit seizoen nog niet te bewonderen zijn in een Ajax-shirt, omdat Ajax het talent eerst nog een jaar verhuurd aan Willem II.

De Telegraaf weet ook te melden dat Andersen dit seizoen door Ajax wordt verhuurd aan Willem II. De 20-jarige Deen lijkt dit seizoen niet in de plannen van Frank de Boer voor te komen, waardoor een verhuur wenselijk werd geacht. Gister na afloop van de wedstrijd AZ – Willem II (0-0) maakte Willem II-coach Streppel al bekend de aanvallende middenvelder graag aan de selectie toe te willen voegen. Echter had Lucas Andersen de Tilburgse club in de wachtkamer gezet vanwege de eventuele belangstelling van NEC. De Deen heeft de knoop nu dus doorgehakt en heeft gekozen voor een Tilburgs-avontuur.

UPDATE: 25-08-2015 21:02 uur

Ajax bevestigt de verhuur van Lucas Andersen. De Deen wordt voor één seizoen verhuurd aan Willem II.

UPDATE: 25-08-2015 21:10 uur

Ajax bevestigt de komst van Frenkie de Jong, de middenvelder die overkomt van Willem II tekent een contract met een looptijd van vier seizoenen.