Ajax doet het goed in de Champions League. Erg goed zelfs. De club mag zich met trots koploper van groep E noemen, een plek die de Amsterdammers wel moeten delen met Bayern München. Maar dat maakt weinig uit. Het voornaamste doel is namelijk om te overwinteren in de Champions League. En als Ajax op 7 november de uitwedstrijd tegen Benfica weet te winnen, is dat doel meteen behaald. De tien punten die dan bij elkaar zijn gevoetbald, zijn genoeg om door te dringen tot de achtste finales. Toch is het niet zo dat Ajax de return in Lissabon gemakkelijk binnensleept. De heenwedstrijd werd dan wel met 1-0 gewonnen, maar het verlossende doelpunt viel pas in de blessuretijd. In eigen huis kan Benfica dus zomaar toeslaan. De bookmakers zijn ook nog niet overtuigd van wat er gaat gebeuren. Door het thuisvoordeel zetten zij in op een overwinning voor de Portugezen. Hoewel de verschillen in quoteringen klein zijn, kun je toch je voordeel halen als je geld inzet op winst voor Ajax of toch minstens een gelijkspel. 

Ajax reist af naar het Estádio da Luz

Na drie Champions League duels blijkt dat Ajax dit seizoen lekker in de wedstrijden zit. Met twee overwinningen en één gelijkspel is het zeer reëel dat de club gaat doordringen tot de achtste finales. Dat wordt ook weer eens tijd. De laatste keer dat dat gebeurde, was in seizoen 2005/2006. Toen hield het voor Ajax helaas op in de achtste finales.

De Ajaxfans mogen alvast dromen van een overwintering. De spelers zijn daar nog niet mee bezig. Zij moeten zich eerst richten op het duel van woensdag 7 november. Om 21.00 vindt in het Estádio da Luz in Lissabon de aftrap plaats van de wedstrijd tegen Benfica. Voor Ajax is het zaak om vanaf het begin druk te zetten. De Portugezen azen namelijk op een revanche.

Krijgt Benfica de revanche waar het op hoopt?

Benfica draait in de eigen competitie prima mee in de top, maar toch zit niet alles mee. Een paar dagen na de verloren Champions League wedstrijd tegen Ajax, was er in de Portugese competitie een verrassende nederlaag bij middenmoter Belenenses. Tegen de tijd dat Benfica en Ajax het veld oplopen, is de teleurstelling rondom die verloren wedstrijd vast weer vergeten. De Lissabonners zijn er ongetwijfeld op gebrand om in eigen huis drie punten binnen te halen. Een overwinning houdt ze in de race om de volgende ronde te halen. 

Nu de groepsfase op de helft is, staat Benfica met drie punten op de derde plek. Winst tegen Ajax zorgt er meteen voor dat het gat met de kop grotendeels gedicht is. En dan liggen alle opties weer open. Benfica is een ploeg die je zeker niet moet onderschatten. De Portugezen zijn al jarenlang een vaste waarde in de Champions League. Vaak was de groepsfase het eindstation, maar de laatste twee seizoenen ging het weer wat beter. In seizoen 2017/2018 strandde Benfica in de achtste finale, en het jaar daarvoor werd de kwartfinale behaald. Dit seizoen vertrouwt de club op spelers als Eduardo Salvio, Alejandro Grimaldo en Rúben Dias. Kunnen zij het Ajax moeilijk maken in de vierde speelronde van de Champions League?

Wed op winst voor Ajax en verdrievoudig je inzet

Ajax en Benfica waren tijdens de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena aan elkaar gewaagd. Beide clubs creëerden kansen, maar wisten deze lange tijd niet te verzilveren. In de 92e minuut was er dan eindelijk Noussair Mazraoui die voor Ajax de drie o zo belangrijke punten binnenhaalde. De hoop is natuurlijk dat we komende woensdag weer zo’n spannende wedstrijd gaan zien. En het liefst met dezelfde uitkomst. 

De voorspellingen van de bookmakers zijn altijd een goede indicatie om te kijken wat er (mogelijk) gaat gebeuren. De kans dat Benfica in eigen huis gaat winnen, schatten zij in op ongeveer 40%. De winkans voor Ajax ligt met rond de 30% een stukje lager. Deze percentages vertalen zich in de volgende quoteringen: 2.35 à 2.45 bij winst voor Benfica, 3.00 à 3.05 bij winst voor Ajax en 3.20 à 3.40 bij een gelijkspel. Deze quoteringen maken het erg interessant om geld in te zetten op een overwinning voor de Ajacieden. Als deze voorspelling uitkomt, verdrievoudig je je inzet én gaat je club door naar de volgende fase van de Champions League. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Op VoetbalGokken lees je alles over het wedden op voetbalwedstrijden.