PSV wil zondag afstand nemen van Ajax in de titelstrijd. Wanneer de Eindhovenaren in eigen huis weten te winnen van de concurrent uit Amsterdam wordt het gat tussen beide ploegen vergroot tot acht punten. “We gaan voor de winst, we kunnen goede zaken doen”, zei coach Fred Rutten vrijdag dan ook tijdens zijn wekelijkse persmoment. “Er wacht ons een mooie wedstrijd en er zit veel vertrouwen in de ploeg.”

Rutten blikte allereerst nog even kort terug op het duel met Lille. “Opluchting is een groot woord, maar we zijn blij met de overwinning en met de manier van spelen. We zijn tevreden met de manier waarop we deze tegenstander hebben uitgeschakeld”, zei de oefenmeester over de 3-1 overwinning op de koploper van de Franse Ligue 1. “We zijn blij dat we een ronde verder zijn en tegen een heel mooie tegenstander gaan spelen.”

De coach zei vervolgens geen druk te voelen voor het duel met Ajax. “Voor ons is het een mooie wedstrijd, voor de tegenstander ook. Wij spelen thuis, we willen de afstand vergroten. Het zijn twee teams met verschillende kwaliteiten. Individuele kwaliteit kan de doorslag geven. We gaan voor de winst natuurlijk, we kunnen goede zaken doen.”

De missie voor zijn spelers is in ieder geval kraakhelder: drie punten. “Dat willen wij, dat wil het publiek, daar moeten we voor gaan”, aldus Rutten, die verwacht dat Ajax niet voor de aanval zal kiezen. “Onze tegenstander wil ook voor de winst komen. Hoewel ik denk dat ze niet op een manier gaan spelen dat ze de poort opengooien. Ik kan het alleen maar toejuichen als ze hierheen komen en aanvallen, maar dat zullen ze denk ik niet doen.”

Tekst: VoetbalZone