PSV lijkt de nieuwe club voor Mounir El Hamdaoui te gaan worden. De spits heeft bij Ajax geen toekomst meer, en is onlangs terug gezet naar de beloften na verschillende conflicten met hoofdtrainer Frank de Boer.

Fred Rutten maakt zich geen zorgen om met een ‘lastige jongen’ te werken. “Mensen spreken me daar wel op aan. ‘Dat kun jij wel’, zeggen ze dan. Denk ik zelf ook wel. Ik ben niet bang voor mensen die een iets andere karaktertrek hebben dan hetgeen de doorsnee-mens graag wil zien.” Zegt Rutten is gesprek met Voetbal International.

Fred Rutten staat er om bekend ‘moeilijk jongens’ naar zijn club te halen. In zijn tijd bij FC Twente haalde hij Eljero Elia en Romano Denneboom na de club. “Eljero Elia was ook niet de gemakkelijkste. En toen ik Romano Denneboom naar FC Twente haalde, verklaarde iedereen mij voor gek. Je probeert een verhouding mens-mens te krijgen. Als de speler mij kan raken, kan hem ook raken. En als ik hem kan overtuigen met mijn technisch verhaal, ben je al een heel eind,” aldus Fred Rutten tegenover VI.

Foto: afdb.nl – Oscar