Luis Suarez zegt bij Ajax nooit ruzie te hebben gehad met zijn oud-collega Mounir El Hamdaoui. Na de transfer van Suarez naar Liverpool kwamen er diverse verhalen in de media over de slechte relatie die de twee aanvallers zouden hebben gehad.

“Ik kon het prima met hem vinden”, aldus Suarez tegenover Sp!ts.

Toen El Hamdaoui voor het eerst bij Ajax kwam, vroeg hij waar zijn plek in de kleedkamer was. Suarez zou toen bij wijze van grap naar de wc hebben gewezen, waarop El Hamdaoui de Uruguayaan naar de keel zou hebben gegrepen.

“Wie heeft dat gezegd? Wat een onzin. Ik heb nooit ruzie met Mounir gehad. Iedereen zei dat wij niet samen in een elftal konden spelen, maar zowel binnen als buiten het veld hadden we een prima relatie.”

“Natuurlijk haalde ik wel eens grapjes uit, maar dat deed ik bij alle spelers, niet alleen met Mounir. Maar die wc-grap is echt grote onzin. En dat hij zijn hand op mijn keel heeft gezet is net zo’n fabeltje”, benadrukt de aanvaller van Liverpool.

Toen El Hamdaoui debuteerde voor Ajax, zat Suarez een schorsing uit. Hij heeft hem toen via een sms-bericht succes gewenst. “Dat zou ik nooit doen als we ruzie hadden gehad.”

De Uruguayaan betreurt het dat Frank de Boer El Hamdaoui uit de selectie heeft gezet. “Het is jammer voor Mounir, want hij is een goede jongen. Maar het is ook jammer voor Ajax, want ik denk dat we hem goed kunnen gebruiken.”

Tekst: NU.nl
Foto: afdb – BjMa