Ryan Babel kwam voor één seizoen naar Ajax en werd – opnieuw – in de harten van de Amsterdamse fans gesloten. “De transfer naar Ajax was om de club te helpen en een investering in mezelf”, licht de aanvaller zijn keuze toe in De Telegraaf. Toch kijkt de speler, die lang uit de roulatie lag dit seizoen, verder dan de hoofdstad van Nederland. “Het is nog steeds mijn ambitie om in het buitenland te slagen.”

“Ik heb een bepaalde route in mijn hoofd. Mocht die er niet in zitten, dan moeten we de situatie opnieuw bekijken. Als Ajax ervoor openstaat, sluit ik Ajax dan zeker niet uit, integendeel”, geeft Babel aan. Toch speelt geld ook een rol voor de aanvaller. Hij betaalde naar verluidt drie miljoen euro aan het Duitse Hoffenheim om zijn contract af te kopen. Zodoende kon hij voor Ajax spelen.

“Een voetballer heeft over het algemeen maar een korte tijd om zijn spaarpot te vullen. Het heeft mijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht en mij veel gekost om dit jaar naar Ajax te kunnen.” Mocht de juiste club zich melden, staat Babel open voor een vertrek. “Maar bij Ajax blijven, zou zeker geen straf zijn. Ik hou van deze club”, sluit de aanvaller echter af.