Ryan Babel vertegenwoordigt in het seizoen 2012/2013 weer de clubkleuren van Ajax. De aanvaller stond onder contract bij het Duitse Hoffenheim, maar kocht afgelopen week zijn eigen contract af. Zodoende was de oud-Ajacied transfervrij. Ajax sloeg direct toe en haalde de in Amsterdam geboren Babel op. De speler tekent voor één seizoen bij de Amsterdammers, zodat hij zich in de kijker kan spelen voor de Europese top.

Op 1 februari 2004 maakte Ryan Babel zijn debuut voor Ajax. Uiteindelijk bleef de teller op 111 officiële wedstrijden voor Ajax staan. Het verkopen van Babel was uiterst lucratief voor Ajax. De aanvaller werd aan het Engelse Liverpool verkocht voor bijna achttien miljoen euro. Na Liverpool verhuisde Babel naar Hoffenheim. Het gelukkige huwelijk tussen speler en ploeg was  van korte duur. Babel belandde op de bank en naar verloop van tijd zelfs in het tweede elftal van Hoffenheim.

Babel wist voor Ajax 24 keer het net te vinden. Dit getal blijft voorlopig even staan, omdat de transfer nog niet definitief afgerond is. Marc Overmars legt uit waarom Ajax geen haast maakt met het afronden van de transfer: “Omdat hij transfervrij is, hoeft niet alles voor vanavond 12 uur afgehandeld te zijn. De komende dagen willen we dit afronden, zodat hij na het weekend bij ons op het trainingsveld kan staan.” De wedstrijd tegen sc Heerenveen komt dus te vroeg. Wanneer Babel wel zijn rentree kan maken is nog niet bekend.