Ryan Babel heeft het plezier in voetbal teruggevonden bij Ajax. De flankspeler wordt momenteel als spits gebruikt, maar dit  vormt geen probleem voor Babel. “Het plezier dat ik nu bij Ajax heb, is het plezier dat je als kind zoekt als je gaat voetballen”, stelt de spits van Ajax in De Telegraaf. “Bij Liverpool en Hoffenheim voelde ik ook de verantwoordelijkheid om me met het middenveld en de achterhoede bezig te houden, kwam ik er nauwelijks aan toe om mijn eigen kwaliteiten te etaleren. Bij Ajax is alles helder.”

Babel gaf zaterdag een belangrijke assist in de wedstrijd tegen FC Twente. De spits legde een bal terug op Christian Eriksen, die met een bekeken schot Ajax de winst bezorgde. “Ik ben vijf jaar weggeweest, maar het voelt alsof ik al tien jaar met Siem de Jong en Christian Eriksen voetbal. Het team straalt veel plezier uit en heeft veel voetbalgogme. Daar ga je snel in mee.” Met zijn ervaring kan Babel heel wat betekenen voor Ajax, vooral op het gebied van de Champions League.

“De Eredivisie is qua fysiek wel anders dan de vier grote competities. In de Champions League speelt kracht een grotere rol en zijn de tegenstanders in staat negentig minuten lang in beweging te zijn. Het gaat vele malen sneller.” Het spel van Ajax kan echter de goedkeuring van Babel verdragen. “Het allerbelangrijkste is dat iedereen op elke positie weet wat er in het Ajax-systeem wordt verlangd en hoe zijn medespelers in bepaalde situaties zullen handelen. We voelen elkaar goed aan.”