De kogel is door de kerk, aankomend seizoen speelt Sam Hendriks in het shirt van Ajax. De spits van De Graafschap werd begeerd door meerdere clubs uit het binnen- en buitenland. Volgens De Telegraaf tekent de topscorer van de landelijke eerste divisie een contract voor vier jaar.

Eerder kwam Ajax en De Graafschap al tot een akkoord over de transfersom van het 18-jarige talent. De aanvaller had nog een contract bij de Superboeren tot medio 2015. Hendriks maakte in 2005 de overstap van zijn club VV VIOD naar De Graafschap, waar hij slechts één duel speelde in de hoofdmacht wegens een knieblessure.

Update 10.45u:

Inmiddels heeft ook De Graafschap op haar officiële website de transfer van Hendriks bevestigd. Het enige wat de overgang nog in de weg zou kunnen staan, is de medische keuring. Beide partijen gaan er van uit dat dit geen problemen zal veroorzaken.

“Sam is een buitengewoon groot talent”, zegt technisch directeur Roland Vroomans. “We hebben niet voor niets vorig jaar zijn contract opengebroken, er was toen ook al  belangstelling. We hebben dus een goede keuze gemaakt en plukken daar nu de vruchten van.”