Afgelopen woensdag scoorde Tobias Sana weer eens voor de Amsterdammers. De 23-jarige aanvaller, die afgelopen transferperiode voor een koopje overkwam van IFK Göteborg, blijft zichzelf verbazen over zijn kwaliteiten.

In de zeven officiële wedstrijden waarbij Sana op het veld stond maakte hij vier doelpunten en creërde hij twee assists. De Zweed houdt zijn statistieken goed bij en is er continue mee bezig om zich verder te ontwikkelen. Dat lukte ook in de Galgenwaard. FC Utrecht werd van de mat geveegd (0-3) en Sana maakte de belangrijke openingstreffer.

“Maar om eerlijk te zijn had ik ook niet verwacht dat ik zoveel zou scoren in mijn eerste wedstrijden voor Ajax. Mijn doel was beter worden en belangrijk worden voor het team. In Zweden had ik een coach die mijn manier van spelen niet kon waarderen. Gelukkig doet Frank dat wel”, aldus de Zweed.

De wedstrijd van afgelopen zondag tegen ADO Den Haag was een teleurstelling, dus er werd verwacht dat Ajax ging knallen bij het duel tegen FC Utrecht. “Frank zei tegen ons, ook in Utrecht wordt het oorlog”, aldus Sana, die zijn trainer bij zijn voornaam noemt. “We zijn het veld opgegaan en hebben dit keer gespeeld zoals Frank het altijd wil zien, lekker aanvallend.”