Wat een mooie avond had moeten worden, eindigde in een teleurstelling. “Ja dat is helemaal waar”, zegt de 23-jarige Sana na afloop van het duel tegen Goal.com. “Van tevoren gaf ik al aan dat het een lastige wedstrijd zou worden en dat bleek ook zo. Je speelt tegen spelers van wereldklasse en dan moet je als team een topprestatie neerzetten.”

Ajax was vanaf de aftrap de onderliggende partij tegen de Madrilenen, maar het duurde nog tot de 42e minuut voordat De Koninklijke via Cristiano Ronaldo op voorsprong kwam. Aan dat doelpunt ging balverlies van Sana vooraf, die daarom het boetekleed aantrok. “Je weet dat als je de bal op bepaalde momenten kwijtraakt, dat zij dan met veel mensen eruit komen en een doelpunt kunnen maken. De schuld van het eerste doelpunt neem ik dan ook volledig op me. Ik lijd balverlies op een gevaarlijke plaats en dan straffen zij het af.”

“Ik kreeg nog wel een schop tegen mijn knie, maar het is te makkelijk om dan te gaan liggen en schreeuwen. Het heeft ook geen zin om het doelpunt daar aan te wijten, want het was mijn eigen fout”, vervolgt Sana. “De trainer had ons vooraf nog gewaarschuwd voor deze momenten, maar helaas gebeurt het me toch. Het is een harde leerschool, maar tegelijkertijd een goede ervaring voor de toekomst.”

Een harde leerschool dus, die Champions League. Net als tegen Borussia Dortmund had Sana het wederom lastig op het miljoenenbal. “Het niveau is niet te vergelijken met de Eredivisie. Alles gaat zo snel en zeker als je tegen Real Madrid speelt. Dat is veruit de beste tegenstander waartegen ik heb gespeeld. Zij hebben iemand als Cristiano (Ronaldo, red.) die zó verschrikkelijk goed is, daar doe je dan weinig tegen.”

“Die aannames van ze, de manier waarop ze elkaar aanspelen… Echt alles is perfect”, zegt Sana met veel bewondering. “Xabi Alonso legt ballen over meer dan zestig meter neer waar hij ze wil en wat ik al zei; Cristiano Ronaldo is van uitzonderlijke klasse. Die goal van Benzema was ook een perfect voorbeeld van hoe goed zij zijn.”

Toch kon er na het duel met De Koninklijke nog een lachje vanaf bij Sana. De buitenspeler werd deze week namelijk voor het eerst geselecteerd voor de Zweedse nationale ploeg. Wellicht speelt Sana volgende week dus samen met een speler van wereldklasse; Zlatan Ibrahimovic. “Dat zou inderdaad erg mooi zijn. Het is echt geweldig om zoveel wedstrijden op het hoogste niveau te spelen, maar sinds ik van IFK Göteborg ben gekomen ben ik al in een soort flow gekomen. Ik speel hier ook met jongens als Babel, Eriksen en Poulsen. Dat zijn voor mij ook al wereldspelers”, zegt Sana met veel lof over zijn teamgenoten.

Sana mag zich dus opmaken voor zijn debuut in de Zweedse nationale ploeg. “Met bondscoach Erik Hamrén heb ik nog niet gesproken. Ik kreeg een telefoontje van de assistent Marcus Allbäck. Het klopt dat hij vroeger ook in Nederland speelde, bij sc Heerenveen. Hij is één van de vele Zweden die vanuit Nederland succesvol is geworden. Hopelijk ga ik hem en die anderen achterna”, glimlacht de Zweed in ontwikkeling.