Tobias Sana speelt woensdagavond de belangrijkste wedstrijd uit zijn carrière, voorlopig dan. De Zweed ziet het duel met Real Madrid als de absolute kers op de taart voor zijn transfer naar Ajax.

Een dag na het bericht dat hij voor het eerst is geselecteerd voor de Zweedse nationale ploeg staat hij in de Arena tegenover elf sterren. “Voor mij is dit een droom die uitkomt”, vertelt Sana aan VoetbalPrimeur. “In Zweden keek ik altijd naar dit soort wedstrijden. Twee maanden later speel ik bij deze club en tref ik Real Madrid, de mooiste wedstrijd van mijn leven.”

“Mijn fans en familie zijn heel trots op me”, vervolgt de 23-jarige aanvaller, die instemmend knikt als we suggereren dat hij een laatbloeier is. “Maar mijn familie wist net als ik dat ik de potentie had. Daarbij komt dat ik goed ben opgevangen door de spelers hier. Ik wil me blijven verbeteren en goed luisteren naar de trainer.”

Het enige dat je Sana kan verwijten is dat hij soms nog een snipperdag lijkt te hebben. In de wedstrijd tegen Borussia Dortmund en in mindere mate tegen FC Twente was hij onzichtbaar. “Het klopt dat je me in Dortmund niet hebt gezien. Het tempo was zó ontzettend hoog”, is hij eerlijk. “De trainer zei dat ik gefocust moest blijven. Dus ik dacht steeds: focus, focus. Ik was er te veel mee bezig.”

“Het was niet mijn beste wedstrijd, dat klopt. Maar ik heb zelfvertrouwen en ik wil niet te negatief denken. Ik zal het positieve eruit moeten halen.” Woensdagavond is Marcelo zijn tegenstander. Andere koek, realiseert Sana zich. “Dat wordt pittig, we zullen zien.” Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in Amsterdam. Dinsdag had Ajax 48.000 kaarten verkocht voor het treffen met De Koninklijke.