© Proshots

Davinson Sánchez dacht na het laatste fluitsignaal in Lyon alleen nog maar aan de finale, zo laat hij weten aan Ajax TV. “Vanaf het moment dat de scheids floot, dacht ik maar aan één ding: de finale winnen. We gaan naar Stockholm om de titel naar Amsterdam te halen. Onze rivaal heeft ook hard gestreden. Ze zijn een hele geduchte tegenstander. Maar we zijn niet minder en twijfelen niet aan onszelf. We zijn niet zomaar een club. Ajax heeft ook een rijke geschiedenis. We gaan ons eigen spel spelen. We zullen ons uiterste best doen, zodat we Ajax van z’n beste kant kunnen laten zien.”

De Colombiaan hoopt zijn ervaring van vorig jaar over te dragen op zijn medespelers. In 2016 speelde de sterke verdediger in de finale van de Copa Libertadores en die sloot hij winnend af met Atlético Nacional. “Het belangrijkste is kampioen worden. Het enige wat ik tegen ze kan zeggen is dat ze rustig moeten blijven en hun beste vorm moeten vinden. Iedereen zal zijn uiterste best moeten doen. Als je je best doet, komt alles goed. Je hebt allemaal hetzelfde doel voor ogen. Op het veld mogen we geen genade tonen.”

Ook vindt Sánchez dat Ajax nu geen gekke dingen moet gaan doen. “Om een doel te bereiken moet je trouw blijven aan jezelf. Als je bijvoorbeeld aan de Europa League hebt meegedaan en je tijdens alle wedstrijden het balbezit hebt opgeëist dan moet je dat in de finale ook gaan doen. Dan moet je niet ineens verdedigend gaan spelen, als je kracht in het hebben van de bal ligt. Zo zie ik het. Ik geloof echt in mijn medespelers. Als we in topvorm zijn, maken we een grote kans om de Europa League te winnen. Sommigen maken hun droom niet kenbaar, maar iedereen wil geschiedenis schrijven met een grote club als Ajax.”