© Proshots

Davinson Sánchez heeft het erg naar zijn zin bij Ajax en in Amsterdam. De sterkhouder van de achterhoede begint zijn draai steeds beter te vinden. “Op straat willen fans met me op de foto en ik merk positieve reacties. Natuurlijk vind ik dat heel mooi. En bij de club helpt iedereen vanaf de eerste dag om me thuis te voelen. Mijn vriendin is meegekomen, en mijn moeder en twee broers zijn ook al langs geweest. Ze zien dat ik het hier goed heb, dat ik mijn draai weet te vinden”, vertelt de verdediger in gesprek met Voetbal International.

De naam van de Colombiaan staat, als we de geruchten moeten geloven, al op het lijstje van FC Barcelona. Toch wil Sánchez eerst in Amsterdam van grote waarde zijn voordat hij de volgende stap zet. “Ajax staat in Zuid-Amerika bekend als de poort naar een mooie carrière in Europa. Ik ben hier pas net, wil nog van grote waarde zijn voor de club, alvorens de volgende stap te maken.”

“Tsja, Barcelona. Dat zo’n club met je in verband wordt gebracht, dat voelt als een grote eer”, vervolgt de pas 20-jarige verdediger. “Toch houd ik me er verder totaal niet mee bezig. Ajax staat voorop, helemaal in deze drukke weken. We zijn nog in twee competities actief en daarin wil ik prijzen winnen. Met Atlético Nacional heb ik vorig jaar nog mogen ervaren hoe mooi dat is, en die honger is nog lang niet gestild. En daarna volgt een zomerstop. Even niet voetballen, ik ben bijna vergeten hoe dat voelt.”