© Proshots

Tijdens het trainingskamp in Portugal ondervraagt Ajax.nl een aantal spelers over hun angsten, doelen en grenzen. Als er iemand is die de grenzen letterlijk heeft verlegd het afgelopen halfjaar, dan is dat wel Davinson Sánchez. De verdediger laat weten een durfal en een perfectionist te zijn. “Ik ben iemand die graag het initiatief neemt. Ik voel me verantwoordelijk en wil graag het goede voorbeeld geven aan mijn ploeggenoten. Daarin kan ik best ver gaan. Ik ben gedreven en altijd op zoek naar het beste resultaat. Dat kan alleen als je een beetje lef hebt.”

“Thuis ben ik een rustig persoon, maar op het voetbalveld neem ik graag risico’s”, vervolgt de Colombiaan. “Bovendien ben ik een groot perfectionist. Daarin kan ik heel hard zijn voor mezelf. Elke wedstrijd is een nieuw referentiepunt. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Ik ben erg kritisch op mezelf en probeer elke wedstrijd weer een treetje hoger te komen en de grenzen van mijn kunnen op te rekken. Elke wedstrijd weer, ook komend jaar. Mijn enige angst is de dood. Het leven is iets tijdelijks en ik vind dat ik daar het allerbeste uit moet halen. Dus ook uit mezelf. Het kiezen van het juiste pad is voor mij heel belangrijk en daar ben ik erg mee bezig.”

De 20-jarige Sánchez wil in 2017 nog beter kunnen communiceren met zijn medespelers. “In voetbalopzicht moeten wij als Ajax de mensen verrassen met prachtig voetbal en sterke resultaten waar we trots op kunnen zijn. In de eredivisie én Europees. Op persoonlijk vlak wil ik de mensen ook graag verrassen. Met mijn Engels gaat het al een stuk beter dan in het begin, maar ik moet er nog hard aan werken. Ik zou graag nog beter kunnen communiceren met mijn ploeggenoten en mede-Ajacieden.”