© Proshots

Davinson Sánchez scoorde zondag zijn derde doelpunt van het seizoen. Uitgerekend in de eerste wedstrijd na het vliegtuigongeluk van het Braziliaanse Chapecoense, die tegen Atlético Nacional zouden spelen in de Zuid-Amerikaanse Europa League. “Ja, het was een emotionele wedstrijd. Ik ben allereerst blij met de zege. Het team heeft laten zien dat we onze doelen kunnen bereiken. En natuurlijk ben ik ook blij met mijn goal, en dat ik het team daarmee kon helpen”, vertelt hij aan Ajax TV.

“De minuut stilte betekende heel veel voor mij. Wij kunnen ons het verlies van de families niet voorstellen. Daarom kom je als groep bij elkaar en laat je weten dat wij ook enorm geraakt zijn. Wij kunnen met onze families en op het veld laten zien dat we bij hen zijn en dat door goed gedrag, goed voetbal en jezelf zijn, je hen laat weten dat de condoleances voor hun zijn.”

De Colombiaan scoorde al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer. “Het was een belangrijke goal, want de tegenstander zat goed in de wedstrijd. Ze waren op dat moment beter, dat moet ik toegeven. De goal hielp ons weer in het zadel en deed ons beseffen dat we nog leefden en de drie punten voor ons waren. Het was een goede corner van Lasse. Hij bracht hem goed voor bij de eerste paal. Ik ga vaak naar de eerste paal toe, maar ik besloot nu naar de tweede paal te gaan. Eerst werd de bal nog aangeraakt en vervolgens anticipeerde ik en kwam ik voor mijn tegenstander.”

Ondanks het tweede Ajax-doelpunt bleef Groningen aandringen. “Zij speelden goed, probeerden het ons moeilijk te maken met snel spel en lange ballen. We waren attent en verdedigden redelijk goed en na verloop van tijd kregen we de controle terug.”