© Proshots

Davinson Sánchez kwam afgelopen zomer over van Atlético Nacional en heeft zich bijna geruisloos in de basis gespeeld bij Ajax. De Colombiaanse verdediger maakte de afgelopen weken indruk en kende nauwelijks aanpassingsproblemen. “Er is geen tijd om te wanhopen en er is ook geen tijd om rustig om je heen te kijken. Je moet gewoon je werk doen. Gewoon richten op wat je doet. Iedere dag leer je de club beter kennen en leer je de eigenschappen van je medespelers beter kennen. Dat maakt het veel makkelijker”, vertelt hij in gesprek met FOX Sports.

Het Colombiaanse talent staat centraal achterin bij Ajax; een positie waar communicatie belangrijk is. Op dit moment spreekt hij nog maar een heel klein beetje Engels, maar met hulp van enkele teamgenoten verloopt de communicatie steeds beter. “Ik krijg wel Engelse lessen, maar ik heb geluk dat er ook teamgenoten zijn die Spaans spreken. Zij hebben mij verteld hoe het hier gaat bij de club. Nu is het een kwestie van hier langer zijn en de gewoontes leren kennen.”

In de komende fase speelt Ajax in 21 dagen 10 wedstrijden. Sánchez speelde afgelopen zomer in de Copa Libertadores en heeft dus eigenlijk geen vakantie gehad. “Het is een kwestie van goed rusten en altijd goed voorbereid zijn. Uiteindelijk bepaalt de technische staf, maar ik ben erg blij met mijn carrière en mijn leven. En zoals ik al zei: er is geen tijd om te wanhopen.”