© Proshots

Davinson Sánchez scoorde gisteravond zijn eerste twee doelpunten in het shirt van Ajax. De Colombiaan kopte twee keer raak uit een hoekschop van Hakim Ziyech. “Het hoort bij mijn spel en bij mijn persoonlijkheid. We besteden doordeweeks, tijdens de trainingen, veel aandacht aan corners en vrije trappen. Als je de hele week hard werkt en in het weekeinde scoort uit een corner, is dat een mooie beloning”, vertelt hij aan Ajax Life.

De verdediger voelt zich steeds meer thuis in Nederland. Inmiddels woont hij samen met Mateo Cassierra, met wie hij dan ook veel tijd doorbrengt. “Het eten is inderdaad een beetje anders, maar we hebben dicht bij ons huis in Buitenveldert een goed Colombiaans restaurant ontdekt. Daar brengen we veel tijd door.”

Tot slot wordt Sánchez gevraagd naar zijn Colombiaanse passie. Heeft hij dit al kunnen overbrengen op zijn medespelers? “We hebben al wat spelers met een uitgesproken speelstijl, Nemanja, Joël en Nick bijvoorbeeld. Dat biedt jonge spelers in het veld houvast.”