© Proshots

Davinson Sánchez spreekt lovend over landgenoot Mateo Cassierra. De aanvaller speelt dit seizoen minder wedstrijden dan de verdediger. “Toch gaat Mateo zeker slagen bij Ajax. Hij heeft veel talent en doet het niet slecht. Alleen je moet wat geduld hebben”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

“Kasper Dolberg doet het als spits dit seizoen heel erg goed en als het team draait, dan heeft de trainer ook weinig reden te wisselen”, vervolgt de 20-jarige Colombiaan. “We trekken veel met elkaar op en ik merk ook dat Mateo veel geduld heeft. Hij heeft zoveel kwaliteit. Ik weet zeker dat hij bij Ajax gaat slagen als hij speelminuten en vertrouwen krijgt.”

Tegen AZ scoorde Sánchez de bevrijdende 2-1 met een schitterende omhaal. Hij vierde het doelpunt met een mooi dansje dat erg werd gewaardeerd door het publiek. “Heel eerlijk: dat had ik vooraf geoefend. Ik hou van muziek, ritme en dansen. Als ik thuis onder de douche vandaan kom, ben ik altijd aan het zingen en dansen. Dan kijkt mijn vriendin vaak toe hoe ik wat danspasjes eruit gooi. Dit dansje heb ik laatst voor haar gedaan. Ik vond het wel mooi om het een keertje na een doelpunt op het veld te doen. Mooi om te merken dat ook het publiek het kon waarderen!”