© Proshots

Davinson Sánchez werd in zijn eerste jaar bij Ajax uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Afgelopen zondag werd nipt het kampioenschap misgelopen, maar volgende week woensdag wacht de Europa League Finale tegen Manchester United. De Colombiaan, die zich thuis voelt bij Ajax, vindt dat de selectie een prijs verdient. “Ik kijk ook uit naar de vakantie, maar eerst wacht nog de grote finale. Die moeten we winnen. Natuurlijk, dat we geen kampioen zijn geworden, daar balen we van. De schade die we in het begin van het seizoen hebben opgelopen hebben we niet meer goed kunnen maken. Terwijl we als ploeg gigantisch zijn gegroeid”, zegt Sánchez in gesprek met Voetbal International.

“Het is heerlijk om in deze ploeg te voetballen. Dit team verdient een prijs en die moeten we in Zweden gaan pakken”, vervolgt de sterke verdediger, die weet wat hij bij Ajax heeft.

“Ajax staat in Zuid-Amerika bekend als de poort naar een mooie carrière in Europa. Ik ben hier pas en wil nog van grote waarde zijn voor de club, alvorens de volgende stap te maken. Tja, Barcelona… Dat zo’n club met je in verband wordt gebracht, voelt als een grote eer. Toch hou ik me er verder totaal niet mee bezig. De komende anderhalve week telt alleen Ajax. Wat daarna komt, ik heb geen idee. Maar ik wil hoe dan ook elke week spelen. Dat is voor mij het belangrijkste en ik weet wat ik hier bij Ajax heb. Dat koester ik en geeft me een heel goed gevoel.”