© Proshots

Davinson Sánchez kijkt uit naar de Europa League-finale tegen Manchester United. De Colombiaan probeert zijn ervaring uit de Copa Libertadores-finale over te dragen op zijn teamgenoten. “Ik wilde altijd al meedoen aan dit soort wedstrijd. En daarin schitteren. Ik heb al bij mijn vorige club gemerkt dat ik grote dingen kan bereiken als ik dat wil. Bij mijn vorige club heb ik in de Copa Libertadores gespeeld, dat is een vergelijkbare competitie. Daar moet je ook elke wedstrijd 100 procent zijn. Je moet het beste uit jezelf naar boven halen en nooit verslappen, dat is het. Wat ik mijn teamgenoten kan meegeven is zelfvertrouwen”, vertelt de verdediger aan de NOS.

“Wij zijn Ajax. Wij hebben hier in Amsterdam al laten zien wat we kunnen. En ook al spelen we nu niet thuis, we gaan zeker kansen krijgen. Die krijgen we namelijk altijd”, vervolgt hij. “Iedereen zal zich maximaal inzetten om de cup te winnen. Op deze manier kunnen we direct de Champions League bereiken en dat wil iedereen in onze selectie. We willen volgend jaar in de Champions League spelen. We willen dat Ajax niet alleen een club van het verleden is, maar dat we nu ook weer internationaal meetellen.”

Sánchez vertelt tot slot iets over zijn dromen. “Ooit wil ik een WK winnen. Of de Champions League winnen, nadat we de Europa League hebben gewonnen. Daarnaast wil ik vooral een goed mens zijn. Dat men mij herinnert als iemand die dingen bereikt heeft en als iemand die niemand heeft benadeeld en normaal is gebleven. Ik vind het heel belangrijk dat ik zo herinnerd ga worden, daar gaat het om. Dat je aan het einde van je carrière nog vrienden hebt en dat je mensen op straat kunt begroeten en je niet hoeft te verschuilen. Dat is het allerbelangrijkste voor mij.”