Op dit moment voert Michele Santoni met Almere City FC knap de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie aan. De 38-jarige trainer zit goed op zijn plek bij de club: “Elke zomer schreeuwen zeven of acht clubs dat promotie naar de Eredivisie het doel is. Het gaat om de visie en de plannen die de ambities realistisch maken. Hier is dat het geval. Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt hij aan Voetbal International.

Hij werkte meerdere jaren bij Ajax als video-analist, maar besloot de club te verlaten omdat hij het veld op wilde. Dat deed hij vervolgens als assistent-trainer bij het Italiaanse Livorno en Cesena, waarna hij aan de slag ging in de jeugdopleiding van Lazio Roma. In 2016 belde Frank de Boer hem, de twee hadden al samengewerkt bij Ajax. De Boer nam hem nee naar Internazionale, maar dat was van korte duur. Nu is hij weer neergestreken in Nederland, bij Almere City.

Maar hij droomt van meer: “Ajax is de club van mijn jongensdromen. Het is er met de paplepel ingegoten. Mijn overgrootvader was aanvoerder van het eerste kampioensteam van Ajax, in 1918. Zijn shirt hangt ingelijst bij mij thuis aan de muur. Dus ja: trainer worden van Ajax zou voor mij het ultieme zijn.”

Tadic: “Ten Hag staat steeds meer open voor onze feedback”