Het lijkt erop dat Giovanni Manson Riberio, één van de grootste talenten van Santos, voor Ajax gaat kiezen. Dit tot grote woede van José Carlos Peres, de voorzitter van de Braziliaanse club. Volgens Peres handelt Ajax onreglementair en dreigt naar de CAS te stappen. Ajax-watcher Marco Timmer van Voetbal International laat weten dat Ajax voorlopig niet onder de indruk is.

“Ajax haalde in 2017 Danilo (Pereira, red.) bij ons weg, en nu willen ze ook Giovanni bij ons weghalen”, reageerde Peres onlangs bij het Braziliaanse radiostation Energia FM. “We stappen met de zaak naar het CAS. Het kost tijd, maar hopelijk wordt Ajax gestraft. Ze moeten betalen voor onze spelers en hopelijk straft het CAS ze met een transferverbod van twee jaar.”

Hierop zocht Timmer contact met de Amsterdammers. “Als Peres naar het CAS stapt moet het serieus genomen worden. Ik heb contact gehad met Ajax. Zij reageren niet op deze boze voorzitter”, zegt hij bij Voetbal International.  “De aantijgingen zijn dat Ajax onreglementair zou hebben gehandeld rond Giovanni. Ze mogen hem nog niet benaderen. Hij heeft nog een amateurcontract etc, dus die man is heel boos. Het is volgens hem de tweede keer, maar bij Ajax halen ze voorlopig de schouders op en reageren ze niet. Een officieel statement is niet te verwachten. Pas als deze man naar het CAS stapt en stappen onderneemt, zal Ajax wel reageren.”