© Proshots

Edwin van der Sar is zeer blij met de contractverlenging van André Onana. De Kameroener zette vandaag zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis waardoor hij nu vastligt tot en met medio 2021. “Zijn prestaties spreken voor zich, denk ik. Het grootste compliment is dat hij Jasper Cillessen eigenlijk geruisloos heeft vervangen. In het begin had hij best wat moeite met aanpassen, met name in Jong. Daardoor heeft hij in die fase toch wat foutjes gemaakt. Zijn potentie zagen we allemaal”, vertelt de algemeen directeur aan Ajax TV.

“Dat het zo snel er uit gekomen is, wisten wij ook niet. Daarom hebben we ook Tim Krul aan het begin van het seizoen gehuurd”, vervolgt hij. “Door de blessure van Tim wisten we dat André een paar wedstrijden zou gaan spelen. We hebben toen echt gezien wat hij kon. Ik heb een paar keer met hem getraind en dan geef je hem natuurlijk wat aanwijzingen. Ik kon alleen maar dromen van zijn reactievermogen en hoe atletisch hij is.”

Na het verlengen van Onana hoopt Van der Sar dat hij met Ajax nu meer spelers langer aan de club kan binden. “We hebben de Europa League finale in het vooruitzicht en hebben afgelopen weekend net het kampioenschap misgelopen. Volgend seizoen willen we gelijk goed van start om een goede serie neer te gaan zetten. We zijn daarom wel aan het kijken of we bepaalde jongens langer aan ons kunnen gaan binden.”