Edwin van der Sar nam vorige maand drastische maatregelen door trainer Marcel Keizer te ontslaan. De algemeen directeur van Ajax geeft toe dat de aanstelling van Keizer achteraf “niet de juiste keuze” is geweest.

Van der Sar gaf na de twee oefenwedstrijden, die Ajax zaterdag afwerkte in het Portugese Albufeira, in gesprek met de NOS aan dat de directie Keizer niet meer in staat achtte om de ambities van Ajax waar te maken. “Daar hadden we iets te veel twijfels over. Dan kijk je naar de resultaten en de manier van spelen. Er was te weinig progressie. Uiteindelijk moet je een knoop doorhakken en dat hebben we in december gedaan.”

De opvolger van Keizer, Erik ten Hag, stond afgelopen zomer al op het lijstje van mogelijke opvolgers van Peter Bosz. De doelstellingen voor de nieuwe trainer zijn duidelijk: “We staan nu vijf punten achter en er komen twee moeilijke wedstrijden aan, maar de insteek is kampioen worden. We spelen nog zestien wedstrijden en we moeten die alle zestien winnen”, aldus de oud-doelman, die zijn lot verbonden heeft aan de komende prestaties van Ten Hag.