© Proshots

Edwin van der Sar won als speler zowel met Ajax als met Manchester United de Champions League. Komende woensdag staan de twee clubs tegenover elkaar in de Europa League finale. Een bijzonder affiche voor de algemeen directeur, die wel een duidelijke voorkeur heeft voor Ajax. “Diep in mijn hart zit Ajax, maar daarna komt wel Manchester United. Ik ben verantwoordelijk voor Ajax. Mijn ziel, aandacht en volledige focus is gericht op het winnen van de Europa League met Ajax. Op woensdag de 24e is er maar één liefde die telt…”, doelt Van der Sar in gesprek met The Final Whistle van BBC op Ajax.

“Het heeft veel te lang geduurd voordat Ajax weer een Europese finale heeft bereikt. Veel jonge Ajax-fans hebben Ajax nog geen Europese finale zien halen”, vervolgt de oud-doelman van Ajax en Manchester United. “Onze fans geloven weer in de club, maar ook in het winnen van Europese prijzen op woensdag en ook in de toekomst. De grootste overwinning van dit seizoen is misschien wel de vernieuwde interesse in de club. Mensen willen weer kennis maken met de filosofie van Ajax. Een club die veelbelovende talenten opleidt, maar ook met onze manier van spelen.”

“Bij Ajax willen we bewijzen dat we op de weg terug zijn naar de Europese top. We willen niet alleen prijzen gaan winnen in Nederland, maar ook in Europa. Daarom zou het fantastisch zijn als we de Europa League kunnen winnen.”

Bij The Final Whistle zijn ze tot slot erg te spreken over de hoeveelheid oud-voetballers binnen de club, zoals Edwin van der Sar, Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Winston Bogarde en Richard Witschge. “Het is geniaal. Het verbaasd me eigenlijk waarom niet meer clubs dit doen. Dit zijn overigens ook niet zomaar oud-spelers van de club… Ze moeten er natuurlijk wel open voor staan om hun ervaringen bij de club over te dragen. Het moet toch fantastisch zijn voor die jonge spelers om met Dennis Bergkamp op het veld te staan én er mee samen te werken?! Het is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom ze nu in de Europa League finale staan.”