© Proshots

Afgelopen week werd, op de verjaardag van Johan Cruijff, bekendgemaakt dat de Amsterdam ArenA zal worden vernoemd naar de Legendarische Nummer Veertien. Algemeen Directeur Edwin van der Sar laat in Ajax TV Kick Off weten blij te zijn met de intentieovereenkomst. “Er komt heel erg veel bij kijken. Uiteindelijk heeft iedereen  zijn eigen belangen, daar moet je ook voor vechten. We kwamen bij elkaar onder begeleiding van burgemeester Van der Laan, die overigens ook een groot Ajax-fan en een aanhanger van Johan is, en toen hebben we de intentieverklaring ondertekend om te kijken of we dat binnen zes maanden kunnen afronden.”

“Er zijn nog een paar puntjes die wat nader bekeken moeten worden, maar goed je ondertekend niet een intentieverklaring als je iets niet wil. Daarom weet ik zeker dat we naar een mooie toekomst voor de Johan Cruijff ArenA kunnen”, vervolgt de oud-doelman van onder andere Ajax en Manchester United.

Naast de naamswijziging staan er voor het stadion nog meer punten op de agenda. Zo zullen de grachten dicht worden gemaakt, wordt de staantribune uitgebreid en worden in verschillende etappes de stoeltjes vervangen. “Dat is zeker mooi, dat denk ik ook. Het wordt steeds meer een Ajax-stadion. Dat zegt de ArenA zelf ook. Het stadion is er door en voor Ajax gekomen en dat komt nu steeds meer tot uiting. De kleuren rood en wit komen steeds meer in het stadion en als kers op de taart natuurlijk de naam.”