Aan de vooravond van het competitieduel tegen sc Heerenveen staat Eli Sarasola in de schijnwerpers op de website van Ajax. In het artikel vertelt ze over haar carrière en ambities bij Ajax. De keepster van de Ajax vrouwen begon dit seizoen als wisselspeelster maar staat door een blessure bij eerste keepster Laura du Ry regelmatig onder de lat.

Trainer Ed Engelkes is blij met de Spaanse doelverdedigster. “Eli heeft een moeilijke fase gehad, maar heeft zich terug geknokt. Ze staat zelfverzekerd onder de lat. Ze is geloof ik 11 kilo kwijt sinds ze hier binnenkwam van de zomer, dat is alleen maar positief. In de goal staat iemand die met vertrouwen speelt en het steeds beter gaat doen. Het is echt een meevoetballende keepster die door goede coaching en positionering al de angel uit een aanval haalt.”

Sarasola is het eens met haar trainer. “Ik moest heel erg wennen in Amsterdam, had een tijdje niet gespeeld waardoor het een aantal maanden duurde voordat ik op niveau was. Ik heb keihard moeten trainen.” In het verleden speelde Sarasola drie jaar voor FC Barcelona. “Ik ben heel blij dat ik via een club in Amerika (Charleston Cougars) bij Ajax terecht ben gekomen, het is zo’n grote club. Iedereen op de hele wereld kent onze club.” Naast Sarasola speelt er nog een oud-keeper van Barcelona bij Ajax. “André Onana speelt natuurlijk ook bij Ajax, we zijn vrienden. We speelden in dezelfde periode bij FC Barcelona. Ik werd daar landskampioen en won later ook de beker, dat is ook mijn doel bij Ajax.”

 

Vrijdagavond spelen de Ajax vrouwen om 19.30 tegen sc Heerenveen op Sportpark de Toekomst.

Foto: ajaxheldinnen.nl