Omdat Maarten Stekelenburg tijdens de warming-up geblesseerd uitviel, startte Kjell Scherpen tegen sc Heerenveen. De doelman had een drukke week achter de rug met Jong Oranje, waarmee hij 3 duels speelde op het EK. Nu was er dus ook speeltijd voor hem in de Eredivisie.

“Ik heb afgelopen ook veel interviews gehad en gezegd dat het voor mij misschien wel belangrijk is om een heel seizoen te gaan spelen op het hoogste niveau”, heeft hij laten weten aan ESPN. “Je weet niet hoe het met Maarten gaat. Eerst dat afwachten en dan kunnen we om de week kijken hoe en wat.”

Hoe zijn toekomst eruit ziet, is dus nog even de vraag. Scherpen heeft nog een contract tot medio 2023, maar is wanneer iedereen beschikbaar is de derde doelman. Hans Kraay junior wist in het interview te melden dat FC Groningen interesse zou hebben. Sergio Padt vertrekt deze zomer namelijk naar Ludogorets, waardoor de noorderlingen op zoek moeten naar een nieuwe doelman. Voor Scherpen is de informatie over interesse echter nieuw: “Heeft Groningen zich gemeld? Bij mij? Niet bij mij in ieder geval, dat weet ik niet. Ik weet wel dat ze op zoek zijn naar een nieuwe keeper (Sergio Padt vertrekt na dit seizoen naar het Bulgaarse Ludogorets, red.). Maar ik weet ook dat ik nog bij Ajax zit…”