© Proshots

Kjell Scherpen staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. Woensdagavond namen de Amsterdammers het in Emmen op tegen de plaatselijke FC. Voor de doelman was het een aparte wedstrijd. “De kans was groot dat we deze zouden gaan verliezen, dus we moeten op naar zondag. Eerste helft ging het redelijk. Het was alleen jammer dat Ajax net voor rust de tweede goal maakte. Na rust liep de score vrij snel op en dan ben je wel even bang dat het een grote uitslag gaat worden. Al is 5 natuurlijk ook al wel veel, maar we maakten gelukkig nog twee goals”, begint hij te vertellen voor de camera van de NOS.

“Beste club van Nederland”

In zijn jeugd plaatste Scherpen ooit wat anti-Ajax tweets op Twitter, iets wat bij een aantal fans gevoelig ligt. “Het is gebeurd destijds en ik kan er nu niks meer aan veranderen. Zo simpel is het. Voor de een is het wat moeilijker te accepteren dan voor een ander, dat kan.”

“Ajax wil mij graag hebben en dat is heel mooi om te horen natuurlijk. Ik wil voetballen voor de beste club van Nederland en dat is Ajax. Daar kan ik me ook het beste ontwikkelen”, besluit hij.

Huntelaar: “We staan in ieder geval één dag bovenaan.”