© Proshots

Lasse Schöne heeft het doelpunt van de maand april gemaakt. De Deen scoorde in de Klassieker al na één minuut met een schitterende vrije trap de 1-0. “Het was zeker een lekkere goal. En ook een belangrijke, dat helpt zeker mee. Dit soort prijzen zijn altijd leuk om te winnen”, vertelt Schöne aan Ajax TV.

“We waren pas net begonnen en kregen een vrije trap. Wel van ver, maar de bal lag in het midden van de goal”, vervolgt de middenvelder. “Dus na overleg besloot ik te schieten en dan hoop je alleen maar dat hij er ook zo ingaat. Het was een lekker begin van de wedstrijd, ja. Ik heb de goal een paar keer teruggezien, maar eigenlijk valt het nog wel mee.”

Mede door de goal van Schöne won Ajax met 2-1 van Feyenoord. De Rotterdammers staan dit weekend, in de laatste speelronde, nog maar één punt voor op Ajax. En dus kan de vrije trap van de Deens international nog wel eens heel erg belangrijk blijken te zijn. “Het belang van deze goal kan dit weekend groeien. We zullen kijken hoe ze met die stress omgaan, maar we zullen eerst onze eigen wedstrijd moeten winnen. Het kan wel eens een geweldig slot van de competitie worden.”