Lasse Schöne is uiteindelijk de man van de wedstrijd geworden. De technisch vaardige Deen maakte twee goals in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Eerst kopte hij de 1-2 ongelukkig in zijn eigen goal. Waarna hij in de tweede helft de beslissing forceerde met een knappe volley. Daarmee bracht hij Ajax op een veilige 1-3 voorsprong.

Ajax trad zaterdagavond aan tegen PEC Zwolle zonder Kasper Dolberg. Klaas Jan Huntelaar begon in de basis. Lasse Schöne was weer terug na het uitvallen tegen ADO. Labyad nam ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen ADO weer plaats op de bank. Kamphuis was de scheidsrechter van dienst.

De man van 75 miljoen

De wedstrijd begon met Ajax in balbezit. Na 5 minuten brandde het een beetje los door veel te slap verdedigen van Schöne en De Ligt die daarop geel ontving. PEC schreeuwde moord en brand om rood, maar de VAR beoordeelde het juist. Na dat incident speelde Ajax slordig. De schoten richting de goal kwamen amper in de buurt van iets wat op een doelkans leek. Ajax speelde in een te laag tempo. Dan de 22e minuut als Neres de bal knap voor de goal lepelde, Tadic de bal half aannam en Huntelaar die er als de kippen bij was om de bal in de goal te tikken… 0-1! De wedstrijd kabbelde een beetje voort. Ajax wat sterker was, maar helaas niet doordrukte. Dan de 33e minuut als Frenkie de Jong aan een solo begon, waarbij hij eenvoudigweg niet van de bal te krijgen was. De man van 75 miljoen schoot de bal aan de linkerkant net buiten de 16 meter keurig in de rechter benedenhoek… 0-2! Een heerlijke goal.

Blessures

Van de Beek moest er een minuut later helaas dan toch geblesseerd af en werd vervangen door Labyad. Het werd pas echt zorgelijk als een paar minuten later Ten Hag noodgedwongen wederom moest wisselen. Onana ging er af en werd vervangen door Lamprou. Dan net voor de rust was Frenkie de Jong veel te nonchalant, waarna Lamprou nog knap redde. Maar de daarop volgende corner ging middels een kopbal boven Lamprou in het dak van de goal.. 1-2! Neres liet kort daarop de 1-3 liggen en kopte de bijna niet te missen kans naast. Rust met een 1-2 voorsprong.

Flipperkast

De tweede helft begon met dezelfde spelers als waarmee Ten Hag geëindigd was. Dat kon ook bijna niet anders, want Ten Hag had nog maar één wissel over. De wedstrijd gaat na de rust wederom als een flipperkast heen en weer. Frenkie de Jong schoot de bal net naast. PEC speelde soms op het randje om zodoende Ajax te ontregelen. Dat lukte aardig voor de mannen uit Zwolle. Kamphuis liet veel doorgaan, wat zeker niet in het voordeel van Ajax was. Kamphuis durfde bijvoorbeeld Mike van Duinen (na weer een overtreding op Frenkie de Jong) geen tweede kaart te geven, wat onbegrijpelijk was.

Schöne beslist het duel

Ajax kwam daarna in een hele slordige fase terecht. PEC drukte aan. Van de Hart tikte een voorzet c.q. schot van Neres net naast. Dan 20 minuten voor tijd een corner die Tadic nam en Schöne achterin het doelgebied in één keer op zijn pantoffel nam… 1-3! De laatste wissel was 11 minuten voor tijd toen Schöne het speelveld verliet voor Max Wöber. Het slotakkoord was twee minuten voor tijd. Frenkie de Jong gaf de bal, Labyad kopte door en Tadic stond op de goede plek… 1-4!

Ajax kon met drie punten op zak met een gematigd gevoel naar de wedstrijd tegen Bayern Munchen. Dat gevoel is veroorzaakt niet zo zeer door de overwinning, maar door het uitvallen van Donny van de Beek en Andre Onana. Pluspunt is dat de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met een mooie zege is afgesloten.

Ajax ziet ook Onana uitvallen met hamstringklachten